Posted by on April 26, 2017

pizzaКогато човек се сети за вкусна пица първото идващо му на ум, задължително е „нездравословна”. Пицата дори може спокойно да е много здравословна, в зависимост от съставките и това как се прави.

Рецептата за полезна пица е значително проста и се свежда до избора на точните съставки. Малко преди да започнете да се притеснявате за гарнитурата, хубаво е да погрижите за тестото. Ще намерите различни типове тесто, но тесто без глутен ще гарантира, че всеки един ще може да се порадва на Творението ви. За съжаление значителен брой от тестото за пица без глутен притежават един неприятен проблем – ужасни са на вкус. Тестото за пица без глутен най-често е много тестливо или прекалено хрупкаво и ронливо. Откриването на крехкият баланс между 2-те е понякога много сложно. Добрата рецепта е тази, която включва отделни типове брашно като тапиока , сорго брашно или от кафяв ориз. Другите елементи например морска сол, зехтин, кафява захар и оризов оцет ще добавят приемлив вкус към тестото и ще предотвратят да изсъхне прекалено много.

Веднага като приключите с тестото бихте могли да се захванете с гарнитурата – тънка или дебела, квадратна или кръгла. Хубавата рецепта е точно тази, която не изсушава гарнитурата прекалено много. Запичате докато тестото се вдигне, тогава вадите и добавете всички останали компоненти. Соса за пици е несъмнено изключително важен. Можете спокойно да откриете органични сосове за разкошна пица онлайн и в най-различни специализирани магазини. Можете да си го направите сами, като закупите хубави домати, сложите чесън и билки и смелите в кухненски робот. Вие сами преценявате колко гъст ще е сосчето и какви точно подправки ще се ползват, например всичко това може спокойно да ви даде по-пикантен или по-сладникав вкус. Плюса от ръчно сътворен сос е точно това, че не се създават високи стойности на захар или натрий, които се намират в сосовете от буркани.

Относно сиренцето – козе сирене и моцарела са класически. Можете спокойно да използвате много или малко. Налице са варианти, като използват мляко с ниска масленост, като така се избягва голямото съдържание на мазнини, от което просто нямате нужда. Сиренето трябва да покрива повече пица, осигурявайки Ви прекрасния вкус, който търсите. Гарнитурата може да бъде зеленчуци, като се започне от броколи и се стигне до краставички, според билка бг. Използването на няколко най-различни всеки път ще ви помогне да откриете на кои точно от тях да се доверявате повечко.

Поставете абсолютно всичко това обратно в печката, докато сиренцето се разтопи и получите невероятна, полезна пица, която сте създали от нулата.

Но ако всичко това ви се струва сложно, можете спокойно да се доверите напълно на Мелниците и техните собствени невероятни пици с опция за изпращане до вашия собствен дом!

Posted in: Uncategorized